omslag omslag

Osteopathie behandelt de oorzaak van de klachten door het lichaam als totaal te behandelen via zachte correcties.

Personalia

William Schilder is direct na het afronden van zijn opleiding tot fysiotherapeut in 1989 begonnen met de 6 jarige studie Osteopathie bij FICO in Belgie.

In 1995 cum laude afgestudeerd na zijn thesis verdediging in Leuven.

Vanaf 1995 werkzaam als Osteopaat in Alkmaar.

De titel van zijn thesis is: Longitudinaal Gerandomiseerd onderzoek naar het effect van osteopathie op pijn bij coxarthrosis via de Visueel Analoge Score.
De keuze voor osteopathie was snel gemaakt, het onderzoeken en behandelen van de klachten waarbij de totale mens wordt betrokken resulteert in een effectieve behandelmethode.
Wij behandelen niet de symptomen maar trachten de oorzaak op te sporen. Door het totale systeem te behandelen zien wij goede resultaten.
Zijn affiniteit met de wervelkolom heeft geleid tot meerdere specialisaties m.b.t. behandeling van de wervelkolom.
De Short-levertechnieken van prof. Laury Hartman hebben zijn bijzondere aandacht, deze zachte technieken zorgen voor een gedoseerde aanpak en een effectieve bestrijding van de klachten van de patiënt.
Het zoeken naar de meest effectieve behandeling blijft een fantastische uitdaging in ons vak, daarom zorgen wij ook voor een regelmatige bijscholing  om onze kennis te updaten.

Als meest recente bijscholing kunnen wij het Fasciaal Distorsie Model noemen, met spectaculaire resultaten bij chronische en acute problemen!

Kijk hier voor mogelijke indicaties

Start praktijk voor osteopathie in Alkmaar
In 1995 is de praktijk voor Osteopathie Alkmaar gestart aan de Kennemerstraatweg. In 1998 is de praktijk verhuisd naar een prachtige locatie aan de Cornelis Pronklaan 2 te Alkmaar.
De Praktijk voor Osteopathie Alkmaar is gesitueerd in het pand van Podo Centrum Alkmaar.

Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van de uitgebreide expertise van de verschillende disciplines binnen dit pand.(podoposturale therapie, mesologie,fysiotherapie etc.)
Bel voor een afspraak met uw osteopaat in Alkmaar 072-5127717