omslag omslag

Nascholing osteopaten Osteopathie Alkmaar

Geplaats op 7 okt 2012

 

Uw osteopaten in Alkmaar William Schilder en Roelof Wielinga volgen  op zeer regelmatige basis bij en nascholing om hun kennis en vaardigheden te updaten.

Momenteel staat de bijscholing in het teken van het Fasciaal Distorsie Model.

Het fasciaal distorsie model is ontwikkelt door Stephen Typaldos. Deze helaas veel te vroeg overleden Amerikaanse collega ontwikkelde deze methode die bekend staat om zijn eenvoud en effectiviteit. Typaldos was een geniaal collega en een visionair. Naast zijn werk als osteopaat schreef hij een viertal musicals, bestudeerde hij tal van stromingen binnen de geneeskunde en wordt nog iedere dag gemist door zijn naaste collegae.

Typaldos ontwikkelde zijn methode door grondige observatie van zijn patiënten. Het viel hem op dat alle patiënten dezelfde lichaamstaal gebruikten om hun klachten te omschrijven. Pijn wordt omschreven door een trekkend gevoel in de nek, een knijpend gevoel in de arm of een druk met de duim. Op basis hiervan ontdekte hij een aantal fasciale distorsies, zeg maar een aantal specifieke verstoringen in het fasciaal systeem. Iedere distorsie heeft zijn eigen patroon, diagnose specificiteit en aanpak. FDM stelt u in staat om snel en effectief tot een diagnose te komen en deze in een korte reeks van behandelingen te laten leiden tot het oplossen van de klacht van de patiënt.

FDM biedt oplossingen voor rotator cuff problemen, tennisarmen, achillespees problemen, hielspoor en dergelijke. Het is vaak de missing link in de behandeling en kan uitstekend worden geïntegreerd in de osteopatische aanpak.