omslag omslag

Onze nieuwe collega Maarten de Boer

Geplaats op 25 sep 2019

 

Vanaf september komt Dr, Maarten de Boer ons team versterken. Voor vele van u een bekend gezicht, hij was de laatste 5 jaar regelmatig als stagiaire werkzaam in de praktijk. Maarten is  afgestudeerd en gepromoveerd bewegingswetenschapper en met deze prachtige achtergrond nu ook osteopaat.

Maarten studeerde in 2004 af als Bewegingswetenschapper aan de VU, waarna hij zijn PhD behaalde in Manchester, UK. Na een aantal jaren als onderzoek assistent gewerkt te hebben in Schotland en in Nederland, met de focus op orthopedisch klinisch onderzoek, besloot hij de stap naar osteopathie te maken en voltooide hij de zesjarige opleiding Osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam.

In de tussentijd heeft Maarten gewerkt als Bewegingswetenschapper en Klinisch Inspanningsfysioloog in een multidisciplinair revalidatie centrum. Ook is Maarten docent Biomechanica en Methodologie aan de voltijds opleiding Osteopathie aan het College Sutherland. Zijn proefschrift gaat over de relatie buikklachten en de psyche.

Maarten woont samen met zijn vriendin in Den Helder en in zijn vrije tijd sport hij graag. Hij doet af en toe een triatlon, fietst graag op de weg en op de mountainbike, en is over het algemeen graag buiten om te kamperen, wandelen en het liefst een combinatie van die twee.

Behandeling van Buikklachten en hun relatie op het bewegingsapparaat en brein is een belangrijk accent van de behandeling.

Naast de  behandeling van algemene klachten is hij als fervent sporter en  vanuit zijn achtergrond als Bewegingswetenschapper en Inspanningsfysioloog specifiek geïnteresseerd in klachten bij (duur)sporters.